HomeVedeteScrisoare deschisă către copiii vedetelor de la Antena 3

Scrisoare deschisă către copiii vedetelor de la Antena 3

Cei care, ca și mine, au crezut că Oana Stancu e genul de mimoză sensibilioasă care face cădere de clorofilă dacă-i zice un băiat simpatic ca Mantzy că ar vrea s-o pună de-un friki-friki cu ea, au avut o mare dezamăgire. Duduia Stancu nu e nici vreo plăntuță de apartament, din specia Garofița  Varanului, nici vreo floricică parfumată de seră, cunoscută sub denumirea științifică de Flatulensis Felixii și cea populară de Bășina Orcului. Este o plantă carnivoră care mușcă din dușman mai ceva decât armăsarul lui Toma Alimoș.

Și că mușcă din dușman n-ar fi nimic, că de-aia e plantă carnivoră, dar unde mai pui că mușcă și din copiii dușmanului, de pedofagă mică și zgubilitică ce e ea. Ce-a pățit Dan Tăpălagă, care a avut surpriza să vadă azi, pe toate canalele și prin tot Internetul, o scrisoare deschisă adresată de Oana Stancu fiicei lui în vârstă de 10 ani, e doar începutul. Pariez că, la ora asta, alde Gâdea și băieții (săru mâna, doamna Dana Grecu!) lucrează deja la scrisorile către copiii lui Turcescu, Turturică, Orcan sau Mircea Marian și sunt sigur că-i vor găsi și lui Cristoiu, prin Găgești, vreun posibil fiu făcut cu o găină care năștea pui vii și îi hrănea cu țuică de prună – că doar n-o să-l lase ei tocmai pe ”Maestrul trădător” nebeștelit!

Deși am văzut tsunami-uri de indignare pe Internet, față de gestul Oanei Stancu, pe mine, sincer, acest gest nu mă miră deloc. Păi numai gândiți-vă: oamenii ăia de la Antena 3 forează zilnic în rahat, dornici să scoată cât mai mult la suprafață și să dea producție peste plan. E normal ca, de la atâta muncă, rahatul să le intre pe sub unghii, în nas, în gură și, când spun două vorbe, să împută atmosfera chiar și dacă ar rosti cuvinte de laudă. Nici tăcerea complice a CNA nu mă miră. Sunt și acolo destui coprofili care adoră dejecțiile Antenelor, ori că e vorba de rahații mari, vârtoși, din platoul Antenei 3, ori că e vorba de enterocolitele de la Gherghe și Capatos. Mă miră, în schimb, atitudinea smerită a ziariștilor care nu au rahat în loc de creier – știu, de la Vântu citire ăștia sunt puțini, dar totuși există. În loc să lase privirile în pământ și să se șteargă, timizi, de rahatul pe care leguma carnivoră de Oana Stancu l-a aruncat cu lopata în ei, ar fi trebuit ca jurnaliștii adevărați să riposteze ferm. Tăpălagă ar fi trebuit să o dea în judecată pe duduia Stancu, iar ceilalți ar fi trebuit să măture cu anteniștii pe jos.

Și, fiindcă e discriminatoriu ca doar fata lui Tăpălagă să afle despre tatăl ei din presă, mă gândesc că și copiii anteniștilor ar fi trebuit să-și vadă părinții popularizați. De pildă, și fetiței lui Gâdea ar fi trebuit să i se scrie o scrisorică, la fel cum a trimis Oana Stancu, unde să se spună, negru pe alb: ”Micuțo, privește cu evlavie buzele cât bucile de negresă ale tăticului tău, fiindcă ele ți-au pus pe masă iPhone-ul cel de toate zilele. Sărută fruntea mare cât calota glaciară a tăticului tău, pentru că ea s-a tocit, săraca, de cât l-a lovit în buric pe domnul Voiculescu, ca tu să ai Q7 când oi împlini 18 ani”. Copilului lui Ciuvică ar fi trebuit să i se atragă atenția: ”Respectă-l pe tatăl tău și nu-l trimite la Socola, pentru că toate tâmpeniile cu Băsescu pe care le-a debitat le-a debitat ca tu să ai pamperși și securiștii lui Năstase să aibă ce căuta în ei”. Copiii Danei Grecu ar trebui compătimiți: ”Dragii mei, știm că părinții nu ți-i alegi. Ne pare rău că aveți un tată atât de bun, cum e tatăl vostru, dar și un tată atât de deplorabil, care plânge pe scenă și îngenunchează pentru te miri ce, ca Dana Grecu”. În fine, fiului lui Badea ar trebui să îi spunem: ”Mititelule, tu n-ai nicio vină pentru că tatăl tău a făcut șpagatul ca să ajungă cu nasul fix la fundul domnului Voiculescu. Îți dorim să ajungi un alergător celebru, mai celebru decât tăticul tău când fugea de motociclist, și să nu-ți pui niciodată, când oi fi adolescent, poze cu gagici goale în dormitor, fiindcă laba tâmpește, copile – uită-te doar la taică-tău și o să ne dai dreptate”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare