HomePoliticFiindcă bulgarii nu mai vor, Iohannis își face singur...

Fiindcă bulgarii nu mai vor, Iohannis își face singur flotă de război în Marea Neagră

Plecat la Sofia ca să bată palma cu liderii bulgari pentru crearea unei flote NATO în Marea Neagră, președintele Iohannis a avut surpriza să afle că vecinii de la sud de Dunăre o dau după castravete (că la ei nu prea se fac cireșii) și nu mai vor niciun fel de flotă. Nu de alta, dar la ei vântul bate dinspre est, adică dinspre Rusia, și când ar ieși pe puntea crucișătoarelor și distrugătoarelor, în Marea Neagră, să facă și ei șișu, ar risca să se ude nasol pe pantaloni. Așa că l-au lăsat pe preșu nostru cu ochii în soare. Motiv pentru ca fostul șef de stat, Traian Băsescu, să facă mișto de Iohannis pe pagina lui de Facebook: ”Eşec jenant la Sofia Preşedintele Iohannis a plecat la Sofia având ca obiectiv să obţină oficial acordul Bulgariei pentru a se crea o Flota NATO (România, Bulgaria, Turcia) la Marea Neagră. Cum a fost posibil ca Preşedintele Iohannis să plece la Sofia cu un obiectiv anunţat, iar la Sofia să primească un refuz public de la bulgari?”, se întreabă, consternat, Băsescu. Da ce-a făcut, șefu, Iohannis, de-l dojeniți atâta? E vina lui că nu știe limba bulgară și, când or fi dat bulgarii din cap că ”NU”, el a înțeles că zic ”DA”? Oricum, stați liniștit, că răzbună el umilința: în august mare minune de nu ia tot activul de partid din PNL, îi ia și pe tehnocrații lui Cioloș și se duc cu toții, înarmați cu lopățele, rățuște gonflabile și pistoale cu apă să apere Marea Neagră de ruși!

*Și tot pe Facebook, Băsescu îl ia de urechi pe fostul lui premier, Victoraș Ponta, care iar nu și-a făcut temele și a băgat scuza aia idioată cu ”mi le-a mâncat pisica”. Concret, Băsescu se referă la speranțele deșarte pe care Ponta și le-a făcut că va reveni în Liga mare, fiind uns șef la Camera Deputaților. De uns a fost uns de Dragnea, dar nu ca să fie pus șef ci în alte scopuri… ”Cum te arunci de la trambulină în piscină fără să ştii dacă e apă, asta a făcut Ponta în cazul şefiei Camerei Deputaţilor. Cred că a făcut o greșeală dorindu-și acest lucru. Pentru ce să te duci președinte de Cameră, ce aveai de rezolvat în astea două săptămâni până la vacanță? Nimic. Cred că a fost o chestie de orgoliu”. Gândindu-ne că, în urmă cu câteva săptămâni, întrebat dacă va mai candida la președinție, Victor Ponta a spus ”adică ori sunt nebun, ori a început să-mi placă”, aluzia cu trambulina și piscina goală, din bancurile cu nebuni, nu mai pare așa de deplasată. Totul e să ca responsabilii acestui azil de dilimani care e clasa politică românească să nu-l lase pe Victoraș să evadeze iar în lumea largă și să ne înnebunească iar de cap.

*Pe blogul propriu și personal, Adrian Năstase continuă răfuiala cu americanii care l-au fxxxt și nu l-au plătit decât parțial. Noua lui îngrijorare e legată de faptul că ambasadorul Americii la București își permite să ”încurajeze” electoratul din România să nu voteze candidați corupți. Adică ce, pare a spune Adelu, ambasadorul nostru la Washington și-a permis să-i încurajeze pe gheii lor să nu se mai masacreze între ei? Judecând după ce spune dl. Năstase, boborul ar trebui lăsat să voteze după cum îl taie capul, adică primari corupți, aflați la pușcărie sau, de ce nu, foști premieri sinuciși, care și-au revenit miraculos și, se pare, și-au recăpătat în totalitate nu doar funcțiile fiziologice, ci și capacitatea de a apuca cu mâna tot ce prind. Dacă aș fi ambasadorul Americii, i-aș încuraja pe români să voteze angro PSD la toamnă, pentru ca PSD să-l pună premier iar pe Năstase. Că, la cât e de stătut, de când n-a mai pus și el mâna pe un comision, pe o chinezărie, pe o atenție, sigur bagă vastul, îl prinde DNA și vin polițaii iarăși după el. Și cine știe, poate de data asta se nimerește și el mai bine în gât…

*Descoperind magia Internetului, Liviu Dragnea postează pe Facebook tot ce prinde ca să zicem așa. Ei, acuma nu vă așteptați la poze sexy cu secretarele lui de la Teleorman. Ne refeream la celebra poză cu Margareta a Dudei, poză sub care președintele PSD a notat: ”Alteţa Sa Regală Principesa Margareta m-a invitat astăzi, şi am participat cu plăcere, la Palatul Elisabeta pentru a purta o discuţie despre viitorul României şi rolul Casei Regale în societatea românească!” Dacă pune botul la ce zice mustăciosul ăsta, duamna fata lu Regele o să-și ia o mare țeapă. Nu de alta, dar Dragnea a băut și el, cândva, din aceeași cană cu Victor Ponta și a început să mintă cum respiră. Cum adică să discute despre viitorul României? Păi cu PSD la butoane din toamnă, România mai are vreun viitor, Alteță, chiar așa, vă păcălește ăsta de parcă ați avea pene pe spate? Și nici în privința rolului pe care Casa Regală o să-l joace în societatea românească eu n-aș fi atât de optimist. Bine, am auzit discuții că s-ar dori revenirea la monarhie, cu principesa lu Duda regină și Duda prinț consort, dar asta ar fi o monarhie republicană, păi, ce, Duda e os domnesc? Și oricum, dacă principesa își face iluzii că regalitatea va mai juca vreun rol la Românica, se înșală amarnic. Singurul rol pe care un individ ca Liviu Dragnea îl rezervă familiei de Hohenzollern e acela de votanți PSD. Și, la o adică, un asemenea rol nu cred că l-ar deranja pe răposatul Carol al II – lea, de pildă. Nu de alta, dar liderii PSD reprezintă singurele curve din țara asta pe care Carol cel Lung n-a pus încă ștamp…ila.

 

Articol publicat în Academia Cațavencu nr. 10 (1209) 27 iunie – 17 iulie 2016

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare