AcasăPoliticGuvernDeca supraestimează îndobitocirea României Educate

Deca supraestimează îndobitocirea României Educate

Ilustrație: Marian Avramescu

Ministrul Educației, Ligia Deca, manifestă o încredere exagerată în viteza de implementare a proiectului “România Educată” fermentat mai bine de șapte ani de președintele Klaus Iohannis.

Ligia Deca trăiește cu impresia că generațiile îndobitocite prin noua legislației din domeniul educational sunt deja active, încă din debutul acestui an.

Astfel se poate explica raportul de activitate publicat de ministrul Educației, în mare grabă, în penultima zi a anului.

Din informațiile obținute de ACADEMIA CAȚAVENCU de la surse încă nereeducate prin România Educată, raportul de activitate al șefei Învățământului a fost redactat de echipa sa de comunicare pe capacul oalelor cu sarmale.

Cu toate că, dintr-o lectură rapidă a documentului de aproape 100 de pagini, ai putea aprecia că a fost conceput sub aburi de țuică fiartă, nu de varză murată clocotindă.

Pesemne că ministrul Educației are încredere că viitoarele generații, suspuse legislației iohaniste, sunt concepute și se dezvoltă ca-n basme, în câteva luni, cât alții în zeci de ani, ajungând instant la maturitate biologică și imaturitate intelectuală, toate fără fertilizare in vitro (că nu mai există buget).

Doar așa s-ar putea explica impresia Ligiei Deca și a consilierilor domniei-sale că memoria românilor reeducați mai poate rezista doar două ore.

Numai într-un astfel de context realizări precum “promovarea proiectului România Educată”, “solidaritate față de dascăli” și “investiții în școli” pot părea veridice pentru noua populație a României meditatorului Klaus Iohannis.

Cu astfel de perspective să înceapă campaniile electorale din 2024!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare