AcasăPoliticGuvernMajorările salariale din Educație: Profesorii nemulțumiți de bani pot...

Majorările salariale din Educație: Profesorii nemulțumiți de bani pot lua note sub 5 la evaluare și vor primi burse de merit, la fel ca elevii

Ilustrație: Marian Avramescu

Angajații din sistemul educațional de stat se tem că nu vor mai vedea nici măcar jumătate din majorarea salarială promisă de fostul premier Nicolae Ciucă, în schimbul suspendării grevei generale, în vara acestui an.

Aceasta, după ce Guvernul Marcel Ciolacu le-a urat deja bugetarilor: La anul și la mulți ani cu legea salarizării unitare!

Salvarea dascălilor vine însă chiar de la ministrul lor, Ligia Deca.

Profesorii care consideră că nu sunt suficient de bine plătiți vor avea posibilitatea să obțină note sub 5 (cinci) la evaluările anuale și astfel ar fi eligibili pentru primirea burselor de merit acordate de Ministerul Educației, exact ca în cazul elevilor.

Mai mult, ministerul condus de Ligia Deca le va asigura în continuare cadrul ideal profesorilor, ca acestora să le fie extrem de greu să ajungă în situația nedorită în care actul educațional să fie unul de notă de trecere.

Dacă elevii au putut obține medii de 1,9, pentru a primi burse de merit, cu siguranță și profesorii le pot urma modelul!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare