HomePoliticVeşti bune de peste Ocean: Iohannis e în finala...

Veşti bune de peste Ocean: Iohannis e în finala turneului din Florida

Întrucât sunt mulţi români care (se) întreabă, îndeosebi pe Facebook, care mai este stadiul evoluţiei din Florida a primului tenisman al ţării, am luat legătura cu antrenorul şi, totodată, gazda acestuia. Subliniem că nu aplecăm urechea la afirmaţiile (tot pe Facebook) ale jucătorului-pensionar Traian Băsescu, care susţine că situaţia se prezintă niţel invers: adică Iohannis ar fi de fapt gazda acolo şi nu antrenorul său de tenis, iar casa americană cumpărată doar formal de cel din urmă. Noi am auzit din surse anteniste că Băsescu ar fi cumpărat întreaga insulă Nanoa din Bahamas şi nu l-am văzut pe dl Iohannis să posteze aşa ceva. Revenim la normalitate: gazda (şi antrenorul) dlui Preşedinte ne-a oferit, amabil şi pe email, fişa cu observaţiile la zi privind pregătirea tehnico-tactică a musafirului său pe terenurile de tenis. Iată principalele observaţii:

1. Dl Iohannis posedă o condiţie fizică de invidiat, acoperind cu promptitudine terenul de joc indiferent dacă acesta se află în Europa sau America. În pofida masivităţii fizice, se deplasează rapid dintr-un colţ în altul fără a da semne de oboseală.

2. Deşi este beneficiar al unei alonje impresionante, dl Preşedinte preferă în continuare jocul din spatele terenului, considerat de unii mult prea în spate şi defensiv. Este doar o aparenţă, acest aspect fiind o tactică personală pentru derutarea adversarului; chiar dacă s-ar putea spune că, de foarte multe ori, derutează mai mult publicul din tribune doritor de spectacole colorate gen Ilie Năstase.

3. Domnia sa loveşte puternic atât pe stânga cât şi pe dreapta, utilizând loviturile plate în dauna celor liftate artistic. Asta din raţiuni de simplitate, economie şi eficienţă în joc. Detestă execuţiile scurte şi stopurile, considerându-le antijoc. Aşadar, niciun gram de adevăr în afirmaţia aceluiaşi spectator Băsescu că ar replica şi acum prea mult cU SLice-ul; loviturile tăiate apar rar în jocul Preşedintelui, ştiindu-se că, în general, competitorii germani măsoară de şapte ori până să taie o dată.

4. Jocul ofensiv la fileu este în continuare ignorat de jucătorul Iohannis, deşi alonja braţelor i-ar permite cu uşurinţă voleuri decisive. Dl antrenor menţionează că elevului său îi repugnă să fie pasat, passing shot-urile reuşite ale adversarilor provocându-i evidente stări de disconfort. Are însă un smash neiertător cu loburile oponenţilor, unii performeri mai pesedişti afirmând că nu acelaşi lucru s-ar întâmpla când este jucat cu lobby-uri.

5. Susţinător până nu de mult al partidelor cu seturi constituite din şase game-uri, dl Iohannis a adoptat recent seturile cu patru. Nu a fost o decizie personală, ci hotărârea unei Comisii de Arbitraj, pe care Primul Jucător o respectă din fidelitate faţă de valorile tenisului democratic. Apelul său la un For mai înalt este în curs de examinare, dl Preşedinte fiind convins sincer că reîntoarcerea la seturile de şase s-ar potrivi mai bine stilului său.

6. Punctul forte al tenismanului Iohannis este tot jocul colectiv al meciurilor de dublu, în care se dovedeşte un speculant neiertător cu slăbiciunile celor aflaţi pe cealaltă parte a fileului. Fostul partener Ponta a vorbit chiar despre o disponibilitate iohannesiană de a se "căţăra pe cadavre", nu doar de adversari. Nu luăm în considerare varianta pontistă, amintindu-ne că respectivul competitor a abandonat de bunăvoie partida, invocând desele lovituri cu racheta DNA la genunchiul său politic uzat în meciurile antibăsiste.

7. Din păcate, păcatul stilului practicat pare a fi acelaşi: ţăcăne mingea excesiv, lungeşte schimburile până la exasperarea publicului şi a adversarilor, preferând să câştige la pas de-a lungul unor partide interminabile. Dar stilul e omul şi nu totul se poate schimba prin antrenamente în Florida.

În ce priveşte reîntoarcerea la partidele oficiale din România, antrenorul nu ne-a dat un răspuns clar. S-ar părea că-i vorba de actualul val de frig polar prezent în ţară, care nu prieşte jocului prezidenţial. Încălzirea anunţată a vremii ne dă însă speranţe de revenire rapidă pe terenul Naţional a competitorului favorit. Dl antrenor Mihalache a pregătit deja fişele următorului turneu de Grand Slam de la Cotroceni, pe care elevul său le va citi conştiincios la întoarcere. Linişte în tribune, serveşte Iohannis!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare