HomeSocialSanatate si alte boliPatriarhul Daniel vrea în Cartea Recordurilor

Patriarhul Daniel vrea în Cartea Recordurilor

Doar trei ani, unul pentru Tatăl funcționarilor cu sutană, al doilea pentru Fiul dintâi al Patriarhiei și cel de-al treilea pentru Sfântul Duh al arginților BOR, i-a luat întâiului stătător al ortodoxiei autohtone pentru a monetiza un eveniment de Guinness Book rătăcit prin România. După cum se știe, în urmă cu trei ani, Crucea Caraiman a fost desemnată cea mai mare cruce de la cea mai mare altitudine din lume și a intrat în Guinness World Records. Impresionat de o astfel de reușită a poporului român, după o analiză de oportunitate ce a durat până la finele anului trecut, Prea Fericitul Patriarh Daniel a declarat zilele trecute că România are nevoie de mai multe recorduri din punct de vedere religios și chiar e dispus să propună câteva la care lucra de ceva timp: cea mai lungă coadă la moaște (23,4 kilometri), cea mai mare distanță la care un preot aruncă o cruce de Bobotează (98 metri), cea mai mare cantitate de apă sfințită în cel mai scurt timp (Oceanul Pacific în 2,4 secunde) și cea mai mare biserică din lume (A Doua Catedrală a Mântuirii Neamului, proiect pentru anul 2019).

Printre altele, PF Daniel a bătut câteva apropouri și vis-avis de statuia lui Iisus din Brazilia. Nu că ar fi necesar să ridicăm una asemănătoare, dar că am putea încerca o altă abordare. „Cred că-n secolul în care trăim este nevoie de o apropiere mai umană față de biserică și Dumnezeu. Nu vreau să fiu interpretat greșit, cum se tot întâmplă, dar o statuie cu mine nu vă surâde? Până la urmă eu sunt mesagerul ortodoxiei în românia și mă gândesc că Dumnezeu mă vede mai bine dacă mă puneți lângă Crucea Caraiman, puțin mai înalt, poate din marmură și de ce nu, puțin suflat cu aur, să strălucesc și să fiu ușor de reperat de Dumnezeu. Zic și eu așa…”, a declarat PF Daniel.

Auzind acestea, premierul Liviu Dragnea, pardon Sorin Grincheanu, a dispus donarea a 15% din PIB pentru următorii 31 de ani în scopul monumentului „Patriarhului Necunoscut“.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare