AcasăSocialSanatate si alte boliGuvernul scoate medicii în stradă, ca femeile care aleg...

Guvernul scoate medicii în stradă, ca femeile care aleg să nască pe trotuar, ca-n Slobozia, să nu mai ducă lipsă de asistență

Ilustrație: Marian Avramescu

Guvernul Marcel Ciolacu s-a ținut de încă o promisiune și a reușit să rezolve cele mai multe probleme ale sistemului public de sănătate.

Odată cu determinarea cadrelor medicale să iasă în stradă, nicio femeie care e gata să nască pe trotuar (cum a fost cazul intens mediatizat din Slobozia) nu se va mai putea plânge că nu are aproape asistență de specialitate, chiar și în centrul Capitalei.

Astfel, gravidele care optează pentru condițiile prietenoase din spațiul public pentru naștere sunt rugate să se înscrie pe liste de așteptare în fața Palatului Victoria și a sediului Ministerului Sănătății, unde sunt așteptați zeci de mii de medici și asistenți medicali.

Tot prin măsura scoaterii medicilor în stradă, Executivul Marcel Ciolacu reduce semnificativ și cazurile de incendii sau malpraxis din spitale.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, apreciază că Guvernul duce medicii mai aproape de pacienți.

În același timp, tot mai multe femei vor putea da viață într-un mod cât mai natural: în aer liber.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare