AcasăSocialSanatate si alte boli100 de lei, buget record pentru un sistem sanitar...

100 de lei, buget record pentru un sistem sanitar de 2 bani

Ilustrație: Marian Avramescu

După ce Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni a anunțat că mai are în buget doar 300 de lei, astăzi, Spitalul Clinic Colțea a venit să se plângă că mai are doar 100 de lei pentru luna decembrie.

Cele două spitale din Capitală au stârnit, cu aceste anunțuri, invidia celorlalte unități sanitare de stat din țară, care se întreabă de unde a fost posibilă o așa mare bogăție pentru Bagdasar și Colțea.

Alte spitale, bogate doar în banii pe care ar trebui să-i primească de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, sunt convinse acum că unitățile spitalicești bucureștene au pile la ministrul Alexandru Rafila.

Un buget de 100 de lei reprezintă o finanțare enormă pentru un sistem sanitar de 2 bani.

Guvernatorul BOR (Banca Ortodoxă Română), exagerat de preafericitul patriarh Daniel, vine însă în sprijinul enoriașilor, donând forță de muncă spitalelor.

Exact pe placul ministrului Sănătății, spitalele se vor umple cu personal care va avea dublă specializare: medic și preot.

A doua specializare este mai căutată, după cum arată datele statistice din sistemul de sănătate românesc.

Pentru o taxă infimă, doar de o sută de ori mai mare decât bugetul rămas la Spitalul Bagdasar către BOR, orice pacient poate beneficia de o Veșnica Pomenire la ATI sau chiar la UPU.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare