HomeSocialȘi așa m-am vindecat de „rău de mare”

Și așa m-am vindecat de „rău de mare”

Ești în zonă la Piața Romană și vrei să mănânci bine, sănătos și ceva nou? Deschizi portofelul și zâmbești tâmp la gândul că astăzi e zi de salariu și-ți permiți extravaganța de a sparge toate bonurile de masă pe o cină în doi. Atunci, toate pânzele sus la The Harbour, Piața Amzei.

Așa cum spun și criticii pe site, din exterior te lovești de aspectul simandicos și scump al localului, d-aia, de multe ori, probabil, ai trecut pe lângă și l-ai evitat cu gândul la două merdenele. De data asta-mi fac curaj, mai ales că e terasa plină și lumea-i veselă. Nu se poate să fi primit toți salariul în aceeași zi, nu?

Din ușă sunt întâmpinat de o figură zâmbitoare și poftit la o masă în interior, pentru că afară nu mai e loc. Nu-i bai, aerul condiționat funcționează și atmosfera e la fel de plăcută. Îmi este adus un meniu și nu știu pe ce să mă uit mai întâi: pe felurile de mâncare ori pe pereți? Văd câteva poze cu vedete care au mâncat aici. Sunt șanse să stau pe același scaun pe care a stat Anda Adam, Pepe, Andra, Andreea Bănică ș.a.m.d. Nu văd nicio fotografie cu Oana Roman. Sunt îngândurat. În stânga mesei mele, din tavan, iese o jumătate de vapor. Ancora stă periculos deasupra capului cuiva. Îmi și imaginez dialogul: „Chelner? Am o ancoră în ciorbă!”, „Cu puțin noroc, putea să vă cadă în friptură, dar e bună și-n ciorbă”. Mă întorc la meniu și constat că, da, prețurile sunt mari. Ciorba e vreo 12 lei, și pentru felul doi vorbim deja de feluri de mâncare care sar de 30 de lei, ajung pe la 40 cu garnitură. Dacă vrei să o impresionezi, nu te uita la cifre. „Ha, credeam că sunt niște coduri d-ale bucătarilor.”

  Ciorba de văcuță a venit foarte repede. Mai repede ca berea chiar. Parcă nu era „ca la mama acasă”, grasă și fierbinte, lipsind consistența și kilogramul de carne din ea. Dar nu era rea, probabil, bucătarul gândind o ciorbă mai ușoară, pentru 40 de grade la umbră. De unde era să știe că are un client cu un sistem digestiv solar? A urmat apoi o pauză cam lungă până la felul doi, timp în care am mai admirat decorul și meniul vast. După aproximativ 15 minute mi-am dat seama că merita și două ore de așteptare: mușchiuleț de porc împletit cu mușchi de vită în bacon. E chiar mai bun decât sună. Pur și simplu, mănânci o împletitură de carne. Nu trebuie să fii bucătar profesionist ori juriu la MasterChef ca să recunoști că arată și are un gust extraordinar. Asezonat cu cartofi marinărești (dacă-ți place mărarul, asta e de tine) e dezmăț. De partea cealaltă a mesei, partenera se delecta cu un șnițel Harbour și un cartof copt cu brânză și usturoi. O recomandare, nu încerca salata de crudități decât dacă-ți plac murăturile foarte oțetite. Poate la iarnă să fie mai bune, dar acum o să te usture pe gât.

La final desertul îl alegi singur de pe un platou de prezentare. Adică un chelner stă cu o tavă de prăjituri în fața ta și tu trebuie să te abții să nu sari pe ele ca un copil. Povestea dintre mine și Tortul casei (13,5 lei) a fost dragoste la prima vedere, dar, conform internauților, The Harbour e recunoscut și pentru Profiterol (15,5 lei) și clătitele cu ricotta și fructe de pădure (15,5 lei). De fapt, toate arată bine când le vezi pe platou. Diabetul să-ți permită din toate și te-ai scos.

Servirea este foarte bună, și probabil și-au gândit pauzele între serviri știind că ai ce să vezi pe pereți. S-au dus cu decorul marinăresc până în subsol și la toalete, deci oamenii ăștia sunt devotați nu glumă.

Verdictul e clar și evident: vrei să mănânci bine? Te lepezi de șaorme și câteva mese la fast-food? Atunci mănâncă la The Harbour.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare